Dişlerinize Bakmak Düşündüğünüzden Daha Kolay
Dişleriniz, insanların sizi gördüklerinde sizin hakkınızda fark ettikleri ilk şeylerden biridir. Bu nedenle mümkün olan en iyi durumda olmaları önemlidir. Bu makalede, dişlerinizin şimdiye kadar sahip oldukları en iyi şekilde görünmesini sağlayacak diş bakımı ipuçları verilecektir. Diş hekiminize yılda en az bir kez gidin. Bir diş hekimi, fark edemeyeceğiniz sorunları yakalayabilir ve herhangi bir boşluğu erken yakalamak için dişlerinizi röntgen çekebilir. Diş hekiminiz ayrıca evdeyken ağzınıza bakmak için kullanabileceğiniz diş macunları ve ağız gargaraları da önerebilir.
Diş Çürümesini Önleyin
Diş çürümelerini önlemek için dişlerinizi günde iki kez fırçalayın. Dişlerinizi fırçalarken, diş etlerine diş fırçasıyla masaj yaptığınızdan ve en az iki dakika fırçalamaya devam ettiğinizden emin olun. Eğer sağlıklı dişlere ve diş etlerine istiyorsanız, diş fırçası için minimum süre olarak iki dakika öneriliyor.
Sakın buz çiğnemeyiniz. Bu, dişlerinizde çatlamaya neden olabilir, bakterilerin içeri girmesine ve boşluk oluşturup çürümesine izin verebilir. Patlamış mısır çekirdeği veya çeşitli fındık gibi sert bir şeyi çiğnerken dikkatli olmanız gerekir. Bir dişin çatladığını düşünüyorsanız hemen diş hekiminize gitmelisiniz.

dis curumesi
Diş Fırçasının Önemi
Diş fırçana iyi bak. Dişlerinizi fırçalamayı bitirdikten sonra, diş fırçanızı da temizlediğinizden emin olun. Sadece su ile durulayın ve diş fırçası tutucusuna yerleştirin. Diş fırçanızı yuvarlak kase gibi her insanın diş fırçasının olduğu bölmeye koymamalısınız çünkü bakterilerin bu şekilde diş fırçasının içinde büyümesi daha olasıdır.
Dişlerinizi günde iki kez fırçalarken tam iki veya üç dakika harcadığınızdan emin olun. Dişlerinizi fırçalamaya devam etmenize yardımcı olmak için kullanabileceğiniz birkaç numara vardır. Bir zamanlayıcı ile elektronik bir diş fırçası satın alabilirsiniz. Fırçalarken 2 veya 3 dakika süren bir şarkı çalın.
Ağzınız hem iyi hem de kötü bakterilerle doludur. Ağzınızdaki kötü bakterileri yok etmeye yardımcı olmak için günde birkaç kez florür’lü diş macunu kullanarak dişlerinizi fırçalayın. Diş hekiminizden dişlerinizi bakterilerden korumak için en iyi şekilde işe yarayacak diş macunu önerisini isteyin.
Kötü nefesten mustaripseniz, altta yatan bir tıbbi durum olabilir. Ağız kokunuzun tıbbi bir durumdan kaynaklanmadığından emin olmak için diş hekiminizi ve aile hekiminizi ziyaret edin. Altta yatan bir hastalığınız olmadığını fark ettikten sonra hala kötü nefesiniz varsa, dişlerinizi fırçalamak arasında dişlerinizi fırçaladıktan ve nane şekeri veya sakız kullandıktan sonra gargara kullanmayı tercih edin.
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!