Sağlık Nedir?

Sağlık; bireyin herhangi bir sakatlığa veya hastalığa sahip olmaması anlamına gelmemekle birlikte bunun yanında bedenen ve ruhen de tam bir iyilik halinde bulunması anlamına gelmektedir.

saglik

saglik

Bunların yanında kişide;

Bedensel iyilik: doku ve organlarda işlev eksikliği, mikrop, fiziksel yara hastalık olmaması halidir.

Ruhsal iyilik: kişinin yaşına uygun olarak düşünebilme, çevreyi algılayabilme, olaylara karşı vermiş olduğu tepkilerde doğruluk iyi ve kötü ayrımlarını keskin şekilde çizebilme durumudur.

Sosyal iyilik: Sorumluluk bilinci yüksek, insani ilişkilerinde evrensel ahlak ilkelerine sahip çevresine ve insanlığa yarar sağlama içgüdüsü barındırma halidir.

Sağlıklı Olmak Neden Gereklidir? Sağlıklı Olmanın Yararları Nedir?

Modern dünyanın gerekliliklerine ayak uydurabilme zorunluluğu doğuruş ve insanlara zihin, beden ve sosyal sağlık alanlarında yükümlülükler sunmuştur.

İnsanlar daha uzun yaşamak için, iyi hissetmek için, iyi uyumak için, daha rahat bir uyku için, daha üreyen bireyler olmak ve neslini daha rahat devam ettirebilmek için sağlıklı olmaya ihtiyaç duyarlar. Zihnen ve bedenen daha sağlıklı olmak çağdışı güdüleri de zihnimizden sildiği gibi hayvani dürtülerin körleşmesi için de gereklidir. İnsanoğlu uzun yaşamın sırlarını uzun zaman araştırmış ve sağlıklı yaşamanın insan ömrü üzerinde etkileri yadsınamaz bir gerçek olarak karşımıza çıkmıştır.

Sağlığımızı Korumak İçin Neler Yapabiliriz? Sağlık Hizmetleri Nelerdir?

1- Koruyucu sağlık hizmetleri

2- Tedavi edici sağlık hizmetleri

3- Esenlendirici sağlık hizmetleri (rehabilite edici)dir.

Sağlıklı Beslenmenin Kuralları Nelerdir

İnsan yapısal olarak önemli bir sistemden oluşmaktadır. İnsan gün içinde harcadığı enerjiyi karşılamak için besin tüketmesi gerekmektedir. Bu besinler, bireylerin daha sağlıklı bir yaşama kavuşturmaktan çok enerji ihtiyacını gidermeyi sağlar. Bu aşamada sizin enerjinizi karşılayan besinleri alırken bunların sağlıklı besinler olduğuna dikkat etmeli ve bunu önem vermelisiniz.

Beslenmenin Kuralları

Sağlıklı besleneceğiz diyerek aç kalmamalıyız. Mutlaka ara öğünler almalıyız. Süt ürünleri diyete önemli rol alır. Özelikle peynir tokluk hissi verdiği bilinir. Ara öğün de yediğimiz sandviçler ve tostlar aldığımız köy peynirleri ile daha lezzetli hale getirebiliriz.

Süt ve süt ürünleri ara öğünlerde diyet yapanlar için vazgeçilmez olmalıdır. Günlük ara ve ana öğün atlatılmamalıdır. Sağlıklı beslenmemiz için ara ve ana öğün atlatılmamalıdır. Aldığımız süt ürünlerini ana ve ara öğünlerde tüketmeye çalışmalıyız. Süt ürünleri tokluk his verdi gibi şekerimizde düzenler ayrıca enerji verir direncimizi artırır. Metabolizmayı da hızlandırır. Meşrubat hamur işleri ve abur çuburlar gibi ürünler ara öğünler için sakıncalıdır. Ara ürünler alınırken dikkat etmemiz gereken kurallar vardır.

Ara Öğün Beslenme Kuralları

  • Mevsimin meyvelerini süt veya yoğurt gibi ürünlerle tüketilirse kan şekerini yavaşça çıkarabiliriz.
  • Mevsimin meyveleri simit peynir tahıla tüketebiliriz.
  • Mevsimin meyveleri ayran galeta ile de tüketebiliriz.
  • Süt yoğurt ve gevreklerle tüketebiliriz.
  • Süt yoğurt ve ceviz bademle tüketebiliriz.
  • Mevsim sebzeleri ve yağsız tostla tüketebiliriz.

Sağlıklı beslenirken aldığımız süt ürünleri vücudun büyük oranda kalsiyumunu karşılamaya yeterlidir. Süt ürünlerini diyet yaparken çok önemlidir. Diyet yapan birisi süt ürünlerini düzenli bir şekilde tüketmelidir.

dis sagligipremium masaj

Dişlerinize Bakmak Düşündüğünüzden Daha Kolay

Dişleriniz, insanların sizi gördüklerinde sizin hakkınızda fark ettikleri ilk şeylerden biridir. Bu nedenle mümkün olan en iyi durumda olmaları önemlidir. Bu makalede, dişlerinizin şimdiye kadar sahip oldukları en iyi şekilde…